Üzenet

 

A HelyzetEmber bemutatkozik

 

Új internetes irodalmi folyóiratunk második száma is megjelent, teljesen új tartalommal: a HelyzetEmber saját verseivel, Tóth Krisztina és Fernando Pessoa remekivel, egy új fordítással és ami a legfontosabb, nagyon jó amatõr versekkel, amiket olvasóinktól kaptunk.

Hadd buzdítsak mindenkit versek, novellák, fordítások, esszék beküldésére, részben mert ezek nélkül a lap nem tud mûködni, de mégis elsõsorban azért, hogy az amatõr írások megjelenhessenek. Amiben kitûnhetünk a többi internetes portál közül, ahol fórumot biztosítanak a kezdõk számára (szerencsére több ilyen oldal is mûködik), az a toleranciánk: minden írást megjelentetünk a lapban, és ez nem azt jelenti, hogy feltesszük õket, hanem igényesen szerkesztve gondozzuk a felajánlott mûveket. Ez mindannyiunk érdeke. Az olvasó írásai legalább annyira értékesek, mint a klasszikusok. Várjuk a mûveket!

Aki mûveket nem küld címünkre, az is írjon! Értékelje a lapot, hisz a hasznos tanácsok elõrevisznek bennünket. És a rejtvényrõl se feledkezzenek meg, könyvet nyerhetnek a helyes megfejtés beküldésével.

Elérhetõségeink:
helyzetember@freestart.hu
laredo@ludens.elte.hu (szerkesztõ)
tengerszem@ludens.elte.hu (munkatárs)

 

Aki szeretné a HelyzetEmbert azzal a megjelenéssel olvasni, amit terveztünk, letöltheti az eredeti betûtípust: NicolasCoc (ez egy zip-fájl, kitömörítve a font könyvtárban van két típusban (Type 1, TTF) a három szükséges fájl, Windows-t használóknak valamelyik típusból (inkább a TTF-et ajánlom) kell a három fájlt installálni).

 

Elõzõ számunk

 

A HelyzetEmber elsõ száma teljes terjedelmében elérhetõ a következõ címen:

http://ludens.elte.hu/~laredo/helyzetember/1

 

Rejtvény

 

Kitõl származik a következõ idézet, és mi a vers címe? (Aki csak az egyikre tudja a választ, az is részt vesz a játékban.)

"tükör-darab volt szplín és neurózis
nélkül a lélek nem volt hiteles
két tripliszek volt istenem a dózis
alig kellettem hogy belém szeress
és izga játék volt a szép szorongás
bogra kötött elfésült nárcium
mit adtam volna volt hogy most láss
s most mit hogy akkor most mikor
elmebajszaga van a reggeleknek
s arcomba szakadt fölle ráncaim
mögül redõny mögül szeretnék
éppnem nagyon csak túlélni mikor
félek és félek hogy eltitkolom"

A megfejtéseket az alábbi címek egyikére küldjék, a sorsolás gyõztese a jelen számban is olvasható Tóth Krisztina Porhó címû kötetét nyeri, de más kötetben is megegyezhetünk. A rendszeres beküldõk további nyereményekre számíthatnak.

helyzetember@freestart.hu
laredo@ludens.elte.hu
(szerkesztõ)
tengerszem@ludens.elte.hu
(munkatárs)

 

Ugrás a lap tetejére

Címlap, Üzenet, HelyzetJelentés, Mink magunk,

Élõkép, Hasadóanyag, Versnyom

címlap
üzenet
helyzetjelentés
mink magunk
élõkép
hasadóanyag
versnyom
swaptext